Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ...


Προβλέπουμε πολλά κλάμματα... Προβλέπουμε πολλά βιβλία να μείνουν στα ράφια... Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο της NASA! Και δεν θα δούμε ποτέ και τα κτίσματα (πολυκατοικίες, βίλες με πισίνες κλπ).

Ο αστεροειδής που εντοπίστηκε το Νοέμβριο να πλησιάζει τον Αρη έχει πιθανότητα 2,5% να χτυπήσει τον πλανήτη στις 30 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η υπηρεσία της NASA που παρακολουθεί τους δυνητικά επικίνδυνους διαστημικούς βράχους.

Στα τέλη Νοεμβρίου, οι πρώτες εκτιμήσεις της τροχιάς του αστεροειδή έδιναν πιθανότητα πρόσκρουσης που μόλις ξεπερνούσε το 1%, ωστόσο στα τέλη Δεκεμβρίου η πιθανότητα αυτή ανέβηκε στο 4% και οι αστρονόμοι είχαν αρχίσει να ενθουσιάζονται.

Ο αστεροειδής 2007 WD5, σε μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου θα χτυπούσε τον πλανήτη κοντά στον ισημερινό, με ταχύτητα σχεδόν 13 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, και θα δημιουργούσε κρατήρα διαμέτρου αρκετών εκατοντάδων μέτρων.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία NEOP (Πρόγραμμα Κοντινών στη Γη Αντικειμένων), που λειτουργεί στο Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια, η νέα εκτίμηση της τροχιάς βασίστηκε σε δεδομένα του Παρατηρητηρίου Κάλαρ Αλτο στην Ισπανία.

Η μόνη πρόσκρουση σε πλανήτη που έχουν παρακολουθήσει ζωντανά οι αστρονόμοι ήταν το 1994, όταν τα απομεινάρια του κομήτη Σουμέικερ-Λίβαϊ χτύπησαν τον Δία, στέλνοντας διαδοχικά σύννεφα πυρωμένου αερίου ψηλά στο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: